30 minutters tilberedelsestid

Festmiddag på alle årstider

Har du inviteret til fest, så kan det også være, at du har besluttet dig for at lave maden selv. Uanset om I bliver 4, 6, 10 eller 20 gæster, så vil du sikkert gerne gøre dig umage. Det kan være, at du har nogle særlige præferencer inden for madlavning og allerede ved, at du gerne vil servere dansk, fransk eller asiatisk mad. Du skal også beslutte dig for, om det skal være buffet, hvor folk selv kan fylde op på deres tallerkener, eller om det skal være en tre retters menu, der bliver serveret for dem.

Festmad om sommeren

Holder du fest en skøn sommeraften, så kan du jo servere en dejlig sommerbuffet, hvor dine gæster selv kan vælge mellem lune og kolde retter. Du kan også holde en festlig grillaften og serverer veltilberedt grillkød, pølser eller fisk med grøn salat og kartoffelsalat. Det er helt sikkert noget, som både voksne og børn kan lide.

Den festlige tre retters menu

Du kan kaste dig ud i at lave en lækker treretters menu. Forretten kan fx være laks, rejer eller hummer. Hovedretten kan være et stykke roastbeef, oksesteg eller culottesteg. Til dessert kan du servere is eller kage. Festmad behøver ikke at være avanceret, du kan godt vælge at lave en menu, som er forholdsvis enkel at lave og som smager godt.

Vegetarisk festmenu

Er du eller dine gæster vegetar, så findes der også mange vegetarretter at vælge imellem, som også er velegnede til festlige sammenhænge. Det kan være grillede grøntsager, grøntsagstærter, grøntsagslasagne, sprøde salater og bagte rodfrugter. Dertil kan du lave velsmagende dressinger.

You May Also Like