Hverdagsmad

Frisk og dejlig mund, uanset hvad du spiser

Hvem har du mest lyst til at kysse? Ham der lige har guffet en pizza med peperoni og nedsvælget en Coca Cola, eller ham der måske nok har spist en pizza, men så også lige har husket at børste tænder på en omhyggelig måde, inden han spidsede læberne for at give dig et kys? Ja, svaret er nok ikke så vanskeligt, for en ren og frisk mund er meget mere indbydende end en, der ikke er velplejet. Dertil kommer så også, at en ren og frisk mund med velbørstede tænder også påvirker vores sundhed positivt, så der er kun gode grunde til at holde munden frisk og ren.

Vi ved alle, at nogle former for mad giver mere drageånde end andre. Hvidløg er en klassiker med hensyn til dette, men det skyldes hvidløgets æteriske olier, og ikke at rester af maden sætter sig i tænderne, som kan påvirke vores tandhygiejne og ånde. Her er der madvarer, der er meget værre – fra ovennævnte pizza over chips til kaffe, ost og leverpostej, som alle kan påvirke appetitligheden af vores kyssetøj.

Det bedste du kan gøre for at få en ren og sund mund, uanset hvad du har spist, er at sørge for at børste tænder på en god måde, så tænderne bevares, og du får fjernet plak og rester af mad mellem tænderne. Der er gode råd om korrekt tandbørstning at få hos GUM, der leverer en lang række produkter inden for mundpleje. Deres produkter forhandles blandt andet hos en række tandlæger, som værdsætter produkternes faglige fundament.

Det er afgørende for folks selvværd og deres velbefindende, at de har en velplejet mund og en frisk ånde. Alt sammen noget, som man kan fremme ved hjælp af god og korrekt tandbørstning. Mindst et par gange om dagen. Holder man en sådan rytme i sin mundpleje, er det ikke så afgørende, hvad man spiser. Men har har man indtaget særligt kraftig mad, vil det i mange tilfælde være en god idé at udvide sin tandbørstning, så man børster tænder efter hvert måltid. Her er det vigtigt at bruge en blød børste eller allerhelst en elektrisk børste, og en tandpasta, der ikke sliber for meget, så ens tænder kan holde til den hyppigere tandbørstning, uden at de får slidmærker og derfor bliver mere skrøbelige.

Med den rette mundpleje kan du bevare en frisk mund, uanset hvad du spiser – og det kan din kæreste også!

You May Also Like