Hverdagsmad

Hverdagsmad fra verdenskøkkenet

Kan du lige at spise varieret – også i hverdagen – så kan du lave forskellige retter fra verdenskøkkenet. Det behøver ikke at være kompliceret eller tage lang tid. Det kan være en god italiensk pastaret, en hjemmelavet pizza eller en lækker lasagne, som nemt kan laves i ovnen. Måske har du en særlig forkærlighed for Italien, og maden minder dig om ferierejser. Så kan du jo eksperimentere med at lave de mange forskellige retter fra det italienske køkken og drikke god vin dertil.

Er du til asiatisk mad, så finder du et væld af asiatiske retter med nudler eller ris og masser af grøntsager. Dertil kommer, at du kan spise asiatiske retter med fisk, fjerkræ eller oksekød. Det smager skønt, og råvarerne er nemme at få fat på. Du kan med fordel købe en wok-pande, for den kan du få megen nytte af, når du laver asiatisk mad.

Har du børn, kan du servere chili con carne, tacos eller tortilla wraps. De fleste børn kan godt lide mexicansk og spanske retter, og det er også en del af madoplevelsen, at man selv kan fylde sin tortilla eller tacos med det, man godt kan lide af grøntsager, kød og dressinger.

Det indiske køkken byder på mange skønne retter med krydderier, som giver en anden smagsoplevelse end vi er vant til fra det danske køkken. Du kan lade dig inspirere til at lave kylling korma, tikka masala, indisk dhal med raita, eller du kan bage naan brød.

Eksperimenter med verdenskøkkenet

Hvilke retter fra verdenskøkkenet du kaster dig ud i at lave, afhænger af hvor meget tid du har i hverdagen til madlavning. Det kan også være, at du vælger at tage dig tid, fordi du synes, det er vigtigt at få et godt og nærende måltid. Det kræver også lidt øvelse at blive god til at lave de forskellige retter, men du kan samtidig nyde resultatet, når det er godt, og du kan glæde dig over, at du spiser varieret.

Har du ikke tid til selv at lave maden, så kan du købe takeaway. Du kan fx købe færdiglavede pizzaer, sushi, thaimad, kinesisk mad, indisk mad, pakistansk mad eller tacos, som er klar til servering. Det er nemt at bestille og købe med hjem fra arbejde og anrette på 2 minutter.

You May Also Like