Hverdagsmad

Populære klassikere i børnefamilien

Er det dig, som står for madlavningen i familien, så findes der flere populære retter, som du kan lave, der både falder i børn og voksnes smag. Populære klassikere på middagsbordet i børnefamilier kan fx være boller i karry, spaghetti bolognese, frikadeller med kartoffelsalat, lasagne eller vegetarlasagne, hvis det skal være mere grønt.

Børnefamilier har ofte travlt, og der er ikke megen tid til madlavning. Derfor skal det helst være hurtigt og nemt, og noget som børnene kan lide, så der ikke opstår en dårlig stemning ved middagsbordet, fordi børnene ikke vil spise det, der bliver serveret. Har du kræsne børn, så kan det være et godt trick at lade dem være med under madlavningen. Hvis de selv har skrællet kartofler eller gulerødder eller rørt i karrygryden, og de kan se med egne øjne, hvordan maden er blevet til, så vil de også være mere tilbøjelige til at spise den. Nogle børn er dog glade for at få maden serveret ved bordet, uanset om det er frikadeller eller lasagne.

Hvis du gerne vil have et overblik over, hvad I skal spise i løbet af ugen og gøre det nemmere for dig selv at handle ind, så kan du lave en madplan. Du kan også undgå madspild ved at være bevidst om, at de råvarer du køber kan anvendes til forskellige retter, hvad enten det er kød, grøntsager eller kartofler. Har du en fast madplan, så kan du også bedre holde øje med de gode tilbud i supermarkedet. Hvis du fx ved, at du vil lave boller i karry fire gange på en måned, så kan du købe godt med hakket fars ind, poser med ris osv., og dermed spare penge.

Klassikere med et twist

Bliver du eller dine børn trætte af at spise boller i karry, så kan du fx erstatte farsen med kyllingestykker. Lasagne er også en ret, som kan varieres på mange måder, for du kan komme alt muligt fyld mellem lasagnepladerne. Det kan være hakket kød eller quinoa, og dertil kommer alle mulige slags grøntsager. Du kan desuden erstatte lasagnepladerne med auberginer. Laver du spaghetti bolognese, kan du vælge at reducere mængden af kød og i stedet rive gulerødder eller squash i gryden. Dermed kan du måske også lokke flere grøntsager i børnene. Et alternativ til hakket oksekød er quinoa, som du også kan anvende, hvis du vil lave en plantebaseret udgave af spaghetti bolognese.

Pizza i mange varianter

Hjemmelavet pizza giver dig mulighed for stor variation. Du bestemmer selv, hvilken slags fyld du vil komme på, og hvis børnene er med i køkkenet, så kan de også fortælle dig, hvad de godt kan lide. I kan lave en kæmpestor familiepizza, eller I kan bage små pizzaer, og komme mange slags fyld på. Pizza er altid populært både i hverdagen og i weekenden.

You May Also Like