30 minutters tilberedelsestid

Simremad til de kolde weekender

Særligt i vinterhalvåret er det populært at lave simremad. Når det er råkoldt udenfor, er det skønt at kunne sidde indenfor og spise dejlig mad. Har du tid i weekenden til at lave mad, som skal stå på komfuret og simre, så kan du fx lave fransk lammegryde, coq au vin eller boeuf bourguignon og dertil servere brød, ris eller kartoffelmos. Kendetegnende for simreretter er, at du skal snitte forskellige grøntsager, og så skal de stå og simre sammen med kød eller fjerkræ. Det kræver, at du er hjemme, så du kan holde øje med gryden i køkkenet, men maden er bestemt værd at vente på. Du kan nyde den alene eller i godt selskab med familie og venner. Der er tale om simpel, men meget velsmagende mad, som er skabt ud af enkle og gode råvarer, og måske kender du allerede retterne i forvejen, eller du har smagt dem på en ferietur til Frankrig på et tidspunkt. Daube, fransk lammegryde, er en ret fra Provence. Ellers kan vi varmt anbefale, at du prøver at lave dem, for de smager dejligt. Vi kan også anbefale, at du drikker en skøn fransk vin til maden, for det hører sig ligesom til.

You May Also Like