Hverdagsmad

Tag din mad med ud i naturen

Du behøver ikke at spise alle dine måltider hjemme. Er vejret godt, kan du sagtens nyde en lækker frokost udenfor i enten en park, skov eller på stranden. Du kan både tage afsted alene, med familien eller med venner og gøre det til en hyggelig oplevelse.

Find det rigtige sted

Du kan praktisk talt tage hen, hvor du vil. Vil du gerne nyde din mad i ro og mag, vil det dog være en fordel, at du vælger et sted væk fra trafik og støj. I Danmark er vi heldige at have masser af natur, og der er adskillige parker og skove i de fleste områder. Bor du tæt på vandet kan du også vælge at tage på stranden. Vær dog opmærksom på, at du ikke altid vil kunne finde en bænk. Derfor kan det være en fordel, hvis du tager udendørs tæpper med, så du har noget at sidde på og slå om dig, hvis det er køligt. Du kan også undersøge, om der er camping- eller shelterpladser i nærheden, som har et bålsted, du kan sidde ved.

Forbered din mad hjemmefra

Du kan både forberede maden halvt eller helt, inden du tager hjemmefra. Vil du gerne lave mad over bål, eller har du andet udstyr til at tilberede maden, kan du eventuelt hakke, snitte og marinere hjemmefra, så det hele er klar til at blive tilberedt. Har du mod på det, kan du også tage dine råvarer med uforarbejdet og tilberede det hele på stedet. Det kræver dog, at du medbringer de nødvendige redskaber. Derfor kan du planlægge dit måltid afhængigt af din tid, dine redskaber og dem, du skal afsted med. Skal du for eksempel afsted med en gruppe venner i nogle timer, kan I gøre forberedelsen af maden til et fælles projekt, mens I nyder hinandens selskab. Skal du afsted med familien, kan du gøre det nemt for dig selv og forberede det hele hjemmefra. Du kan endda blot købe eller lave sandwiches og tage drikkevarer med, så alt er klart, når I når frem.

Som du kan se, behøver det ikke at være besværligt at tage kulinariske oplevelser med ud i naturen. Det vigtigste er, at du er afsted i godt selskab, og I sørger for at forlade stedet, som det så ud, da I kom. Hav altid en pose med til affald, og behandl naturen godt, så den ikke bliver ødelagt.

You May Also Like